Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

SECULAR CHORAL MUSIC

NORDDEUTSCHER FIGURALCHOR / JORG STRAUBE

Componist: Poulenc

SACD   1 disc(s)  
Vocaal / Koren

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 22.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Label: MDG
Barcode: 0760623159560

Het Norddeutscher Figuralchor onder leiding van Jörg Straube presenteert hier de wereldlijke koormuziek van Francis Poulenc en demonstreert zijn eigen muzikale diversiteit en grote professionaliteit. Francis Poulenc kwam uit een zeer muzikale Parijse familie. evenals de Franse  vaudeville en Maurice Chevalier werd de jongeman al snel lid van een Groep componisten rond Erik Satie en Jean Cocteau, genaamd "Les Six". Is dit de cirkel van invloed waarin zijn Chansons à boire werd geschreven? De vriendschap met Montparnasse dichters, waaronder Guillaume Apollinaire, inspireerde hem tot het componeren van talrijke koorwerken.

De cantate Figure humaine werd geschreven in 1943 als een daad van verzet tijdens de Duitse bezetting. Poulenc zette teksten op muziek van zijn favoriete dichter Paul Éluard, die kritisch waren over het regime . De cantate werd naar Engeland gesmokkeld, waar het in januari 1945 in een vertaling in première ging.. De Franse première vond pas plaats in 1947, niet, zoals Poulenc had gehoopt, op de dag van de Bevrijding. Het werk zit vol met zanguitdagingen. 

Poulenc:
 Chansons francaises FP 130 Nr. 1-8
 Chansons à boire FP 31 (für Männerchor, a cappella)
 Sept Chansons (nach Gedichten von Paul Eluard und Guillaume Apollinaire)
 Petites voix FP 83 Nr. 1-5
 Un soir de neige FP 126 (Kantate)
 Figure humaine FP 120 (Kantate nach Paul Eluard)

"Voor een semiprofessioneel koor zingt het Norddeutscher Figuralchor al deze verfijnde werken uitstekend, vol nuance, kleur en sfeer."
Klassieke Zaken Magazine

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg