Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

EGO

CASPAR VOS

Componist: NIKOLAI Medtner

CD   1 disc(s)   09-02-2018
Solo / Concerten

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 19.75 Stock: 2 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Works By Nikolai Medtner
Maatschappij: Play it again Sam
Label: 7 Mountain records
Barcode: 8719325238044
Suffix - prefix: 011 7MNTN
Taal: XX

Caspar Vos (piano)

Caspar Vos behoort tot een nieuwe generatie toppianisten in Nederland. Hij is een muzikant waar je meteen verliefd op wordt als je hem bijvoorbeeld ziet spelen. Medtner, Rachmaninov, Mompou of Bach. Altijd rijk en melodieus maar in staat om fortissimo’s te donderen als de muziek erom vraagt.

Caspar is een performer die de relatie tussen hem en het publiek heroverweegt, door op milde wijze te plagen met hun verwachtingen en door te verrassen met minder bekende muziek. Bijvoorbeeld met zijn concerttournee uit 2017 ‘Programma zonder programma’: geen programmaboekje, dus luisteraars waren niet bevooroordeeld over wat ze te horen zouden krijgen. Dat werkte heel goed, het werd beloond met de prestigieuze Dutch Classical Talent Publieksprijs.

Sergej Rachmaninov noemde hem ‘de grootste componist aller tijden’. Toch heeft het zijn tijdgenoot Nikolaj Medtner niet geholpen. De jonge pianist Caspar Vos breekt op zijn eerste cd een lans voor de laatromantische Rus en legt diens ziel overtuigend bloot. Een gedurfde zet die het Engelse Gramophone al ‘refreshing’ noemde. De Volkskrant roemt ‘de rijkdom aan dynamische schakeringen’ waarmee de pianist deze aan Chopin verwante muziek verheft en aan de vergetelheid onttrekt.

Een aanrader voor iedereen die de romantische pianomuziek een warm hart toedraagt.

Medtner:
 Sonata-Skazka in C minor, Op.25-1
 Sonata in E minor ‘Night Wind’, Op.25-2
 Skazki, Op.26

"Week en warm wordt je van deze cd. Opvallend debuut."
LUISTER Magazine 732 - Luister TIEN

"Vos houdt de verschillende lagen in de muziek voortreffelijk in de hand en weet, schijnbaar zonder krachtsinspanning, een rijkdom aan dynamische schakeringen aan te brengen."
Volkskrant ****

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg