Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

STRING QUINTETS

ANTOINE TAMESTIT / QUATUOR EBENE

Componist: Mozart

CD   1 disc(s)   17-03-2023
Kamermuziek / Chamber Music

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 20.75 Stock: 3 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: .. Quintets K.515 & K.516
Maatschappij: Warner Music
Label: Erato
Barcode: 5054197213328
Suffix - prefix: 9721332 50541
Taal: XX

Antoine Tamestit (viola) & Quatuor Ebène (string quartet)

Kamermuziekfestival met Mozart in een sterrencast

Al het goede komt in vijven als de leden van Quatuor Ébène en violist Antoine Tamestit hun krachten bundelen in een sterrenbezetting en hun succesvolle samenwerking met Warner voortzetten met een briljant Mozart-album. De twee strijkkwintetten K. 515 en K. 516, die de Salzburgse meester componeerde in 1787, het jaar van de première van zijn "Don Giovanni", zijn op dit album te horen. Ze behoren tot de mooiste werken die ooit uit zijn pen zijn gekomen.

Lange tijd hebben Quatuor Ébène en Antoine Tamestit intensief gewerkt aan deze werken, die Mozarts uitgever adverteerde met niet meer dan de woorden "prachtig en correct geschreven", en daarmee creëerden ze waarschijnlijk het grootste understatement in de muziekgeschiedenis. Jaren geleden hebben de vijf Franse topmusici zich tot taak gesteld de ware muzikale dimensies van de twee kwintetten in C-groot en G-klein in de concertzaal te onthullen. Al in 2013 heeft het online magazine Bachtrack. com, naar aanleiding van een live-uitvoering, over hun buitengewone genialiteit en een eenheid van samenspel "die men niet beter kon wensen". Deze opname bewijst dat ze deze lof niet alleen waarmaken, maar zelfs overtreffen, door de som van al hun ervaring met dit fantastische repertoire in volle wasdom weer te geven.

Mozart:
 String Quintet No. 3 in C major, K515
 String Quintet No. 4 in G minor, K516

"While it’s always dangerous to nominate an outright ‘winner’ in this inexhaustible music, the Ébène are second to none in colour and vitality, and unrivalled in their lyrical tenderness. For me they become a new benchmark."
Gramophone Magazine - April 2023

LUISTER Magazine 771 - Luister Tien/Cum Laude

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg