Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

FLAMMEN (FLAMES)

RAYMOND VERY / ARNOLD Schoenberg CHOR / ORF VIENNA RADIO SYMPHONY ORCHESTRA / BETRAND DE BILLY

Componist: Erwin Schulhoff

CD   2 disc(s)   02-04-2021
Opera / Operette

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 25.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Arnold Schoenberg Chor/Orf Vienna Radio S.O./De Billy
Maatschappij: Outhere
Label: Capriccio
Barcode: 0845221053820
Suffix - prefix: 5382 C
Taal: DE
Orkest: ARNOLD SCHOENBERG CHOR/ORF VIENNA RADIO S.O.

Raymond Very (Don Jun), Iris Vermillion (La Morte) & Arnold Schoenberg Chor, ORF Vienna Radio Symphony Orchestra, Bertrand De Billy

In de jaren twintig en dertig heerste er in het cultureel bloeiende Tsjecho-Slowakije een gevarieerd muziekleven. Als men bijvoorbeeld het oeuvre van Pavel Haas, Gideon Klein, Hans Krása, Viktor Ullmann of Erwin Schulhoff bekijkt, kan men een stilistisch sterk op elkaar gelijkend traject waarnemen, wat doet denken aan een "Praagse School" (als tegenbeweging van de "Weense School") die tegen de gegeven achtergrond is ontstaan. Kenmerken van Schulhoffs muziek in de vroege werken zijn een door Reger beïnvloede laat-romantische benadering, die zich later ritmisch sterk ontwikkelde in de richting van het expressionisme en het neoclassicisme en ook elementen van de jazz incorporeerde. Uitgangspunt van de opera is het "Don Juan"-materiaal, waarbij de grondgedachte niet de uitbeelding is van de verblindende verleider van vrouwen, maar het lot van de door zijn verlangens en behoeften gedreven man, die nooit ook maar in de buurt komt van het vinden van geluk en vrede in bestendigheid. Schulhoff slaagt er meesterlijk in om in zijn opera een dramaturgisch andere aanpak te vinden en tegelijkertijd een soort vervreemde hommage aan het werk van Mozart te creëren.

Schulhoff:
 Flammen

"Bertrand de Billy is in his element, whether it’s on the dance f loor, ushering in the Dies Irae or leading a battery of orgasmic bells. Raymond Very is a handsome Don Juan, at his best in the lament that ends Act I."
BBC Music Magazine - June 2021 ****

"Flammen gathers fierier momentum under Bertrand de Billy and his impressive Vienna Radio Symphony Orchestra than it did in Decca’s pioneering set."
Opera - October 2021

Luister Magazine 758 - LUISTER TIEN

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg