Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Sound escapes: Debussy, Ades, Ravel (2013/2015)

Signum Quartett

CD   1 disc(s)   26-03-2015
Kamermuziek / Chamber Music

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 19.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Works By Debussy/Ades/Ravel
Maatschappij: Outhere
Label: Capriccio
Barcode: 0845221052397
Suffix - prefix: 5239 C
Taal: XX

Signum Quartett

Als er een strijkkwartet is dat de afgelopen jaren vanaf het eerste moment opzien heeft gebaard, dan is het waarschijnlijk het Signum Kwartet. Op zijn nieuwe cd wijdt het zich aan het begin van het Franse muzikale modernisme en countert dit met het stuk "Arcadiana" van de Britse stercomponist Thomas Adès, een stuk georiënteerd op het Franse impressionisme dat zelfs in onze 21e eeuw nog de invloedssfeer van Debussy en Ravel verraadt.

Debussy's muziek vertoont de kenmerken die haar terecht dicht bij de impressionistische schilderkunst plaatsen, omdat in deze bewegende schilderijen landschappen van geluid ontstaan, klanklandschappen in de meest strikte zin van het woord, in staat om de luisteraar naar het midden van het beeld te trekken. Het strijkkwartet van Maurice Ravel, voltooid in 1903, moest en kon zeker concurreren met het kwartet van Debussy. Tegelijkertijd laat het horen hoe Ravels toontaal - voortbouwend op die van Debussy - de weg vrijmaakte voor het Franse modernisme.

Adès:
 Arcadiana

Debussy:
 String Quartet in G minor, Op. 10

Ravel:
 String Quartet in F major

"Micro-sensitive to each work's emotional and harmonic pacing, the Signum sound as though they are dioscovering the wonders of the Debussy and Ravel Quartets and Ades's ravishing Arcadiana for the very first time.:
BBC Music Magazine - June 2015 *****

"An engaging continuity [emerges] over the course of the seven movements [of the Adés] in which irony and pathos are held deftly in accord through to those teasingly insubstatial closing pages…this release is arguably the most provocative coupling yet for these warhorses of the quartet repertoire."
Gramophone Magazine - August 2015

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg