Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

PARADISUS VOCIS

Latvian Radio Choir / SINFONIETTA RIGA / Sigvards Klava

Componist: ANDREJS SELICKIS

CD   1 disc(s)  
Vocaal / Koren

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 19.95 Stock: 2 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Label: Ondine
Barcode: 0761195132722

Latvian Radio Choir, Sinfonietta Riga, Sigvards Klava

Andrejs Selickis (1960) is een bijzonder, eigenzinnig fenomeen onder de Letse componisten. Net als bij Arvo Pärt is het werk van Selickis onlosmakelijk verbonden met zijn geloof, dat een diepe en unieke uitdrukking heeft gevonden in zijn uitgesproken stijl. Iconische symboliek, heilige archetypen en de extatische ervaring van Gods aanwezigheid zijn de sleutels tot zijn muziek. Deze nieuwe opname van het Lets Radiokoor bevat koorwerken van Selickis. Andrejs Selickis groeide op en studeerde muziek in Letland, toen in de jaren zeventig een cruciale ontmoeting met Arvo Pärt plaatsvond. Arvo Pärt werd een mentor en een voorbeeld voor de componist, zowel in het leven als in de muziek. Nadat Pärt uit de Sovjet-Unie was geëmigreerd, vond Selickis een nieuw thuis in zijn kerk. Selickis werkt sinds zijn afstuderen aan het conservatorium als zelfstandig kunstenaar. Hij woont in Riga en is regent, liturgist en psalmist in verschillende congregaties van de kerk. In 2015 ontving hij de Letse Grote Muziekprijs, de hoogste staatseer in de muziek. De creatieve samenwerking en vriendschap tussen Sigvards Klava en Selickis begon in 2012 met de Litanie aan Moeder Teresa, de eerste compositie waarmee Andrejs Selickis het actieve concertleven betrad. Samen hebben Klava en Selickis oude gelovige gezangen bestudeerd en gezongen en hebben ze ook bedevaarten ondernomen naar verschillende kloosters. Dit album is een samenvatting van de creatieve samenwerking tussen het Lets Radiokoor, Sigvards Klava en Andrejs Selickis.

Selickis: 
 Cherubic Hymn
 From My Youth
 Hymn to Light – Christ
 Litany to Mother Teresa
 My Soul is Yearning for Heaven
 O Crux Christi!
 Paradisus vocis
 We Sing to Thee

"Monody is an essential characteristic of Selickis’s work… A fascinating introduction to the work of this talented composer, in superb performances recorded in St John’s Church in Riga."
Gramophone Magazine - January 2019

"Andrejs Selickis (b.1960) was a pupil of Pärt. His music occupies the same kind of religious territory as that of his great mentor, with lots of references to Byzantine sacred chant, Orthodox religious music and so on. The composer couldn’t wish for more sympathetic interpreters: throughout, the Latvian Radio Choir produce their renowned, seemingly effortless sound, honed by K?ava for the last quarter of a century, to great effect, while the disc as a whole offers the listener something of a meditative experience."
Choir & Organ March 2019 *****

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg