Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

INTRADA

OMAR TOMASONI / JEROEN BAL / FEMKE IJLSTRA

CD   1 disc(s)  
Solo / Concerten

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 20.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Label: Channel classics
Barcode: 0723385443223

Omar Tomasoni (trumpet), Jeroen Bal (piano), Femke Ijlstra (saxophone)

Deze CD presenteert enkele klassiekers uit het trompetrepertoire. Na lang nadenken over hoe, wanneer, wat en waarom, vertelt trompettist Omar Tomasoni dat twee specifieke gebeurtenissen hem ervan overtuigden dat nu het moment was om platen op te nemen: de geboorte van zijn zoon Siebe en de pandemie. Tomasoni is hoofdtrompettist van het vermaarde Concertgebouworkest in Amsterdam.

Brandt, V:
 Concertpiece No. 1, Op. 11
 Concertpiece No. 2, Op. 12

Enescu:
 Légende

Françaix:
 Sonatine for Trumpet

Gershwin:
 Rhapsody in Blue (Arr. for Trumpet and Piano by Timofei Dokschitzer)

Glazunov:
 Album Leaf for Trumpet and Piano in D-Flat Major

Goorhuis:
 Canzoni for Trumpet, Saxophone & Piano

Honegger:
 Intrada for trumpet in C and piano

"Als u Omar Tomasoni niet al eens hebt gehoord in het Concertgebouw – hij is de solotrompettist van het Koninklijk Concertgebouworkest – dan krijgt u nu de kans hem van dichtbij te beluisteren. Samen met Jeroen Bal (pianist van het KCO) heeft Tomasoni zijn debuutalbum gemaakt met trompetklassiekers als de twee Konzertstücken van de Duits-Russische componist Vassily Brandt (1869-1923). Hierin rollen de noten als knikkers uit de trompet; de snelheid en articulatie van Tomasoni zijn fenomenaal. Brandt etaleert in zijn muziek wat er kan op een chromatische trompet. De neoclassicistische, etude-achtige capriolen duizelen. Meer nuance in timbre en dynamiek legt Tomasoni, zijn trompet trots en helder, bloot in Intrada van Arthur Honegger. In Légende wisselt George Enescu dromerige landschappen af met technische passages, waarin de piano (bravo) de trompet kunstig spiegelt. Van Rob Goorhuis hoor je het rijkgeschakeerde Canzoni (2021), waarin sferen en kleuren elkaar naadloos afwisselen. De bronzen saxofoon van Femke IJlstra (Tomasoni’s partner) is als een warme streling."
Bron: De Volkskrant.

"This recital (part of Channel Classics’ First Chair series with the Amsterdam orchestra) exhibits playing of such exacting brilliance that old warhorses appear reignited, surrounding an attractive trio for trumpet, saxophone and piano."
Gramophone Magazine - September 2022

LUISTER MAGAZINE 766 - LUISTER NEGEN

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg