Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Debussy: LA MER, ARIETTES OUBLIEES / FAURE: PELLEAS ET MELISANDE

ROBIN TICCIATI / Magdalena Kozena / DEUTSCHES SYMPHONIE-ORCHESTER BERLIN

Componist: Debussy / Faure

CD   1 disc(s)  
Classical / Various

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 20.95 Stock: 2 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Label: Linn records
Barcode: 0691062055024

Magdalena Kožená (mezzo) & Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Robin Ticciati

Met dit programma, bestaande uit werken van Claude Debussy en Gabriel Fauré, vieren de jonge dirigent Robin Ticciati en het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin de start van hun samenwerking vanaf het seizoen 2017 / 2018. Na zijn DSO-debuut in 2014 had Ticciati in 2016 voor Debussy's La Mer gekozen voor zijn terugkeer als nieuwbakken chef-dirigent. Met La Mer en Pelléas et Mélisande had hij met het London Symphony Orchestra, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Budapest Festival Orchestra in zijn concerten in heel Europa opzien gebaard en overal uitstekende kritieken gekregen: "... met welk een geduld Ticciati de afzonderlijke delen van Debussy's reusachtige doek in La Mer opbouwt, is gewoon magnifiek" (Financial Times) Brett Dean's nieuwe arrangementen van Debussy's Ariettes Oubliées verspreiden zich als spinnenwebben over de timbres van de oorspronkelijke zes liederen met een uiterst gevoelige orkestratie. De Daily Telegraph noemde het een "openbaring" hoe Deans avontuurlijke maar respectvolle behandeling van het materiaal de stralende hoge registers en de enorme expressiviteit van Magdalena Kožená's stem onderstreept

Debussy:
 6 Ariettes Oubliées
 La Mer

Fauré:
 Pelléas et Mélisande, Op. 80 (suite)
 Prelude to Penelope

"Magdalena Kožená’s voice is far from conventional in Debussy, and one might sometimes wish for more defined French diction, but her tone has a glowing inner radiance and access to a seemingly limitless wealth of colours. The result is beguiling interpretations, performed with controlled intensity"
BBC Music Magazine ****

Ticciati maakte op cd tot nu toe furore met muziek van Brahms, Dvorák en Schumann, maar hij heeft veel meer ijzers in het vuur. Met zijn nieuwe Duitse orkest kiest hij vol overtuiging voor Franse muziek. De eerste cd in 2017 was gewijd aan Debussy’s La Mer en vocale werken van Fauré. Op dit succesvolle thema gaat hij in 2018 door, want onlangs kwam de tweede cd uit, met Ravel (daarop onder meer Daphnis et Chloé) en liederen van Duparc. Op beide cd’s is de bijzondere stem van Magdalena Kozená te horen. Om te hebben!
Klassieke Zaken Magazine 6-2018

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg