Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Prokofiev, Smetana, Janacek (2013)

osef Spacek (violin) / Miroslav Sekera (piano)

CD   1 disc(s)   22-05-2013
Kamermuziek / Chamber Music

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 20.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Josef Spacek/Miroslav Sekera
Maatschappij: Outhere
Label: Supraphon
Barcode: 0099925412920
Suffix - prefix: 41292 SU
Taal: XX

Josef Spacek (violin) & Miroslav Sekera (piano)

Het "Slavische debuut" van Josef Spacek.

Nog maar 26 jaar oud, heeft de violist Josef Spacek al een enorme weg afgelegd. Na het voltooien van zijn studie aan het Curtis Institute of Music in Philadelphia, volgde hij de klas van Itzhak Perlman aan de Juilliard School in New York en gaf hij solo-optredens onder leiding van uitstekende dirigenten (Belohlávek, Eschenbach, Honeck, Hrusa).

In 2009 won hij de Michael Hill International Violin Competition (Nieuw-Zeeland), in mei 2012 werd hij laureaat van de nauwlettend gevolgde Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel en in hetzelfde jaar leidde hij het Czech Philharmonic Orchestra als concertmeester bij chef-dirigent Jirí Belohlávek's openingsconcerten. Voor zijn Supraphon-debuut koos Josef Spacek werken van Slavische componisten. De twee duetten uit Smetana's From My Homeland worden beschouwd als de tegenhanger van zijn cyclus My Country, terwijl Janáceks Sonate, die door Paul Hindemith als solist aan de wereld werd geïntroduceerd, kennelijk de meest uitgevoerde Tsjechische vioolsonate is. En als het op Prokofjev aankomt, is de muziek van de Russische meester een oprechte zaak voor Spacek (als solist heeft hij zijn beide concerten uitgevoerd). De pianist Miroslav Sekera is een geweldige partner van Spacek op de opname, net als de voortreffelijke en inspirerende akoestiek van de Dvorák-zaal van het Praagse Rudolfinum.

Janácek:
 Violin Sonata

Prokofiev:
 Sonata in D major for solo violin, Op. 115
 Violin Sonata No. 1 in F minor, Op. 80

Smetana:
 From the Homeland - two duos for violin and piano

"Spacek and Sekera are very much on home ground with Janacek's Sonata, taking it much less forcefully than some performers do and reaching into the music, past the typically abrupt gestures, to its lyrical centre...They relax with Smetana's two agreeable pieces"
Gramophone Magazine Awards Issue 2013

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg