Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

PLAYS SONATAS BY CLEMENTI, Dussek, HUMMEL & WOLFL

JEAN-EFFLAM BAVOUZET

CD   1 disc(s)   12-06-2020
Solo / Concerten

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 17.95 Stock: 2 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: .. Clementi/Dussek/Hummel/Wolfl
Maatschappij: Play it again Sam
Label: Chandos
Barcode: 0095115212820
Suffix - prefix: 20128 CHAN
Taal: XX
Instrument(en): PIANO

Jean-Efflam Bavouzet (piano)

In het 250-jarig jubileumjaar van Beethoven heeft Jean-Efflam Bavouzet dit programma met werken van hedendaagse componisten gekozen om Beethovens buitengewone productie voor piano te belichten en te contextualiseren. In zijn toelichting bij het album schrijft de pianist: 'Net zoals een bergtop altijd omringd wordt door andere misschien minder verheven maar niet minder fascinerende toppen, zijn de belangrijkste werken van Beethoven geen geïsoleerde rotsformaties die uit de woestijn oprijzen, maar zoals het waren ‘Himalaya’s’, die deel uitmaakten van een bergketen waarin andere bergen misschien wel de beste stukken zijn van tijdgenoten als Clementi, Hummel, Dussek en Wölfl. Deze componisten kenden Beethoven allemaal goed en stonden met elkaar in contact. Het is essentieel om hun muziek te kennen en bekend te maken om de lingua franca van de muziek van die tijd, die op haar beurt weer deel uitmaakt van de ‘tijdgeest’, beter te begrijpen en grondiger te waarderen. van datgene wat hen verenigt, maar ook van het herkennen van datgene wat hen onderscheidt en ieder uniek maakt. In dit jaar van overvloedige Beethoveniaanse herdenkingen lijkt het mij natuurlijk en zelfs essentieel om bewonderende en enthousiaste hulde te brengen aan deze componisten, die ieder op hun eigen manier hun route naar de top volgden.’

Clementi:
 Piano Sonata in A Major, Op. 50 No. 1

Dussek, J L:
 Piano Sonata No. 24 in F-Sharp Minor, Op. 61, C. 211 "Elégie harmonique"

Hummel, J:
 Piano Sonata in F minor Op. 20

Wölfl:
 Piano Sonata in E Major, Op. 33 No. 3

"Bavouzet’s keen intelligence and pristine musicianship are evident throughout, not least in his vivid delineation of the individual characters of these four composer-pianists…In Hummel’s overtly virtuoso Op 20 Sonata from 1807, Bavouzet’s focus is on its extraordinary pathos and startlingly original formal procedures...In the Andante cantabile, Bavouzet gives full vent to Wölfl’s unabashedly operatically inspired writing."
Gramophone Magazine - July 2020

"This recording embodies a brilliant idea, brilliantly carried out…Each of the works that Bavouzet has programmed is a revelation, and reflects the fundamental changes that were taking place in pianism around the turn of the 19th century."
BBC Music Magazine - August 2020 *****

"Om Beethoven te kunnen begrijpen, moet je de muziek van zijn tijdgenoten ook kennen. Om deze reden heeft pianist Jean-Efflam Bavouzet werken van Clementi, Hummel, Dussek en Wölfl op cd gezet. Voor Bavouzet is het belangrijk om te weten wat de werken van deze componisten, inclusief Beethoven, gemeen hebben en waarin ze van elkaar verschillen. De ondertitel van dit album, The Beethoven Connection, is dan ook zeer toepasselijk."
Klassieke Zaken Magazine 4-2020

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg