Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Complete String Symphonies (single layer sacd, playtime 4h 15min)

Amsterdam Sinfonietta / Lev markiz

Componist: Mendelssohn

SACD   1 disc(s)   27-02-2008
Kamermuziek / Chamber Music

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 16.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Amsterdam Sinfonietta/L.Markiz / Only For Sacd Players
Maatschappij: Outhere
Label: BIS
Barcode: 7318599917382
Suffix - prefix: 1738 BISSA
Taal: XX

Amsterdam Sinfonietta, Lev Markiz

Door de superieure opslagcapaciteit van de Super Audio CD uitsluitend te gebruiken voor stereo-inhoud, en niet de gebruikelijke surroundmix te gebruiken, is het mogelijk om disks te produceren met een veel langere afspeeltijd dan de gebruikelijke CD. BIS heeft al eerder gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en heeft de complete orgelmuziek van Bach - met een duur van meer dan 20 uur - uitgebracht! - als een vijfschijfset (BIS-SACD-1527 / 28). Nu is het de beurt aan Mendelssohn, en zijn dertien String Symphonies, oorspronkelijk uitgebracht tussen 1993 en 1997 op vier cd's, maar hier verzameld op een enkele SACD.

Deze uitbundige werken werden allemaal gecomponeerd tussen 1821 en 1824, door een componist die nog geen 15 jaar oud was. Ze werden uitgevoerd in de residentie van de familie Mendelssohn in Berlijn, op zondagse concerten waarbij musici van het hoforkest optraden en de jonge Felix en zijn zus Fanny als solist zouden optreden als er een beroep op hen werd gedaan. De mogelijkheid om de ontwikkeling van een uiterst getalenteerd wonderkind tot een zelfverzekerd componist te traceren, maakt deze collectie zeer interessant. Maar in de eerste plaats is het een bron van enorm plezier, met heerlijke muziek waarin invloeden van Mozart en Haydn, maar ook van de barok tot en met C zijn verwerkt. P.E. Bach in deskundige optredens van de Amsterdam Sinfonietta (voorheen bekend als Nieuw Sinfonietta Amsterdam) en Lev Markiz. Zoals beschreven bij de oorspronkelijke uitgave van de recensent in Gramophone bestaat het uit 'levensbevorderende muziek van de adolescent die snel op weg is naar wonderen als het Octet en Ouverture to A Midsummer Night's Dream'. En optredens die passen bij een groep met een briljante uitvoering en een mooie gelijkmatige toon als uitgangspunt voor de klassieke atletische gratie, joie de vivre, en vaak opvallende ideeën'

LET OP: Deze Single-layer (Enkellaags SACD) heeft een speelduur van 4u 15 min 55sec! en kan alleen op echte SACD spelers worden afgespeeld. Deze cd is gecodeerd met één DSD-laag van 4,7 GB.

Enkellaagse SACD's zijn niet afspeelbaar met conventionele cd-spelers.

Mendelssohn - String Symphonies Nos. 1-13: 
 No. 1 in C major
 No. 2 in D major
 No. 3 in E minor
 No. 4 in C minor
 No. 5 in B flat major
 No. 6 in E flat major
 No. 7 in D minor
 No. 8 in D major
 No. 9 in C major
 No. 10 in B minor
 No. 11 in F major
 No. 12 in G minor
 No. 13 in C minor 'Sinfoniesatz'

"On the original 4-CD release Life-enhancing music…. and performances to match from a group with brilliance of execution and beautiful even tone as a starting-point for the classical athletic grace, joie de vivre, and often striking ideas."
Gramophone Magazine

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg