Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

THE FIERY ANGEL

MAYA FRIDMAN / ARTEM BELOGUROV

CD   1 disc(s)   01-01-2018
Kamermuziek / Chamber Music

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 7.95 Stock: 6 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: PROKOFIEV
Maatschappij: Eigen beheer
Label: Trptk
Barcode: 7111303728249
Suffix - prefix: 9 TTK

Maya Fridman (cello) & Artem Belogurov (piano)

Het verhaal van De Vurige Engel is symbolisch en tegelijkertijd net zo echt als elke andere creatie die in de Zilveren Eeuw is geboren. De manier waarop ik het begrijp heeft een grote invloed gehad op mijn werk aan de regeling. Ik probeer hier niet mijn bewondering voor zowel de meesterwerken van Bryusov als Prokofjev uit te leggen of te rationaliseren. Mijn doel is om u te vertellen over mijn relatie met The Fiery Angel en waar het mij heeft gebracht. Hoewel het laatste gezegde misschien aanmatigend klinkt, is het enige belangrijke voor mij de muziek zelf die me obsedeerde met zijn uiterste schoonheid, waanzin en liefde.

Het idee van dit werk kwam bij mij in december 2014. Een paar maanden daarvoor begon ik te spelen met Artem Belogurov. Zijn genialiteit en charisma brachten me op zoek naar een stuk dat zou kunnen uitgroeien tot een spannend en mystiek avontuur. Ik wist wat ik wilde vinden: de diepte die het licht en het donker omarmt, een verhaal dat tijd en taal zou kunnen overstijgen, muziek zelf. Terug naar december was ik mijn ideeën aan het delen met mijn moeder, toen ze spontaan voorstelde om De vurige engel van Prokofjev te arrangeren. Het vooruitzicht om aan dit stuk te werken ontroerde me en leek tegelijkertijd onmogelijk.

Tijdens het werken aan het eerste deel voelde het nog steeds als een onmogelijke taak. Alsof ik het leven in rook zag ontstaan ??met zijn eigen wetten en regels waaraan ik me moest houden. Ik voelde me gevangen in Renata's delirium en miste duidelijkheid. Net toen haar idee van een engel in haar geest kristalliseerde, werd de muziek vanzelf tastbaar. Het triggerde me en ik kon niet stoppen met werken totdat de hoofdstukken klaar waren. Vaak had ik de indruk dat, zoals in het geval van Renata, het stralende beeld van de engel uit mijn handen vluchtte. Net als haar verhaal is deze muziek een paradox, waarvan de essentie de vereniging van extase en lijden is. Haar verbranding was een daad van symbolische dood waarin ze zich verenigde met de Engel, door de extatische vernietiging van zichzelf. Deze muziek vereist ontbinding om te bestaan ??en geloof om over te geven. Het is de viering van het idee van de symbolisten dat de materiële realiteit niets anders is dan een vervormde echo van een ander rijk.


Prokofiev, Sergei:
 The Fiery Angel (arr. for cello and piano

The First Chapter:
 How I first met Renata and how she related to me her Whole Life

The Second Chapter:
 That which was fortold us by the Village Witch and how we were deceived by Mysterious Knockings

The Third Chapter:
 How we studied Magic and conversed with Agrippa of Nettesheim and of my duel with Count Heinrich

The Final Chapter:
 How Renata left me and was condemned to death by the Inquisitor in the Convent of Saint Ulf.

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg