Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Extreme Witchcraft (2022)

Eels

LP   1 disc(s)  
Pop-Rock / Middle of the Road

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

Voor dit artikel heb je een platenspeler nodig

€ 23.50 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Label: E work records
Barcode: 5400863063221

Vorig jaar vierde Eels hun 25-jarig bandjubileum. Passend werd hun album "Earth To Dora" uitgebracht en bereikte de Top 20 in Duitsland. Begin 2022 presenteren de Amerikaanse indierockers hun opvolger: "Extreme Witchcraft".

Het twaalf nummers tellende album werd gecoproduceerd met PJ Harvey producer en gitarist John Parish. Het is de eerste samenwerking tussen Eels baas Mark "E" Oliver Everett en Parish sinds het album "Souljacker" uit 2001.

"John Parish is een van de meest gelijkmoedige en beleefde mensen die ik ooit heb ontmoet. Een echte heer. In feite is hij waarschijnlijk de beleefdste persoon die ik ooit heb ontmoet. Maar als hij in de studio komt, wordt hij een gekke wetenschapper. Als je muziek maakt met John Parish, krijg je dingen die niemand anders heeft. Hij heeft echt een unieke gereedschapskist en een unieke muzikale houding. Misschien is zijn beleefdheid een mechanisme om Mr Hyde onder controle te houden als hij niet in zijn labo is," zegt Everett.

Eels onthulde in september 2021 al hoe deze samenwerking klinkt met de eerste single release "Good Night On Earth". Het album is verkrijgbaar op CD, LP en als een gelimiteerde box set met dubbele LP. Deze bevat een dubbele LP op Transparent Yellow Vinyl (45 RPM, 180 g), het nieuwe album op CD in een Digipak met boekje, een lenticulaire print van het album artwork, een "Extreme Witchcraft" Ouija bord met Eels planchette en een A5 stickervel met vier stickers.

Eels werd in 1991 opgericht door singer-songwriter en multi-instrumentalist Mark Oliver Everett. De bandleden zijn in de loop der jaren vaak veranderd, zowel in de studio als op het podium. Everett is dus het enige officiële lid. Sinds 1996 heeft Eels dertien studio-albums uitgebracht, die allemaal in de Duitse hitparade hebben gestaan en zeven in de US Billboard 200. "Extreme Witchcraft" is hun 14e langspeler.

1. Amateur Hour
2. Good Night On Earth
3. Strawberries & Popcorn
4. Steam Engine
5. Grandfather Clock Strikes Twelve
6. Stumbling Bee
7. The Magic
8. Better Living Through Desperation
9. So Anyway
10. What It Isn't
11. Learning While I Lose
12. I Know You're Right

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg