Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

SAMSON

CHOEUR DE CHAMBRE DE NAMUR / MILLENIUM ORCHESTRA / LEONARDO GARCIA ALARCON

Componist: Handel

CD   2 disc(s)   01-08-2020
Vocaal / Koren

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 27.95 Stock: 2 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Choeur De Chambre De Namur/Millenium Orchestra/Alarcon
Maatschappij: Outhere
Label: Ricercar
Barcode: 5400439004115
Suffix - prefix: 411 RIC
Solist(en): KLARA EK
Orkest: CHOEUR DE CHAMBRE DE NAMUR/MILLENIUM ORCHESTRA

Lawrence Zazzo (counter-tenor), Luigi Di Donato (bass), Klara Ek (soprano), Maxime Melnik (tenor), Matthew Newlin (tenor), Julie Roset (soprano) & Choeur de Chambre de Namur, Millenium Orchestra, Leonardo García Alarcón

Toen Händel Samson componeerde in 1741 - onmiddellijk na het voltooien van de Messiah - was hij op het hoogtepunt van zijn oratoriumcarrière. Samson was een van de grote successen van Händels leven, en tijdgenoten plaatsten het soms zelfs boven de Messiah. In tegenstelling tot de direct dramatische oratoria Hercules of Semele is dit een drama van de ziel, waarin de aria's en recitatieven geen deel uitmaken van een uit te voeren handeling, maar de gemoedstoestanden van de protagonisten beschrijven. De meeslepende opname met het Choeur de Chambre de Namur en het Millenium Orchestra onder leiding van Leonardo García Alarcón werd gemaakt in juli 2018 op het Festival Musical de Namur.

Handel:
 Samson HWV 57

"This live recording captures a panoply of moods and colours abetted by theatrical vitality and predominantly brisk pacing...the Millenium Orchestra’s broad textural palette is matched by the Namur Chamber Choir’s firmness of commitment and expressive flexibility."
Gramophone Magazine - October 2020

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg