Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

ELIAS

HANS-CHRISTOPH RADEMANN / RIAS KAMMERCHOR / Akademie fur alte musik Berlin

Componist: Mendelssohn

CD   2 disc(s)   07-03-2016
Vocaal / Koren

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 32.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Rias Kammerchor // Akademie Fur Alte Musik, Berlin
Maatschappij: Outhere
Label: Accentus
Barcode: 4260234831115
Suffix - prefix: 111189846 3483
Taal: XX
Orkest: AKADEMIE FUR ALTE MUSIK / RIAS KAMMERCHOR

Marlis Petersen, Lioba Braun, Maximilian Schmitt, Thomas Oliemans & RIAS Kammerchor, Akademie für Alte Musik Berlin, Hans-Christoph Rademann

"Nooit is er zo'n complete triomf geweest - nooit zo'n door en door spontane, onmiddellijke erkenning van een meesterwerk van de kunst", zo omschreef de London Times de enthousiast gevierde première van Felix Mendelssohn Bartholdy's "Elijah" in 1846. Met dit baanbrekende oratorium was Hans-Christoph Rademann begonnen als chef-dirigent van het gerenommeerde RIAS Kammerchor, met wie hij in juli 2015 na acht zeer succesvolle jaren samen afscheid nam. Een "afscheid met furore" (Der Tagesspiegel) - ook dankzij de topcast: samen met de RIAS Kammerchor, de Akademie für Alte Musik Berlin en de solisten Marlis Petersen, Lioba Braun, Maximilian Schmitt en Thomas Oliemans creëren ze de effectieve-dramatische en intieme passages van Mendelssohn's kleurrijke partituur. Hans-Christoph Rademann is een van de meest gewilde koordirigenten en erkende koorklankspecialisten wereldwijd. Van 2007 tot 2015 heeft hij als chef-dirigent het repertoire en de reputatie van het RIAS Kammerchor geconsolideerd en uitgebreid, waarbij hij streeft naar een onbeperkte geestelijk-emotionele identificatie van het ensemble met de inhoud van de gezongen werken: "Ik wil dat we niet alleen perfect klinken, maar ook een houding belichamen, een boodschap overbrengen en zo mensen over de hele wereld raken"

Mendelssohn:
 Elias/Elijah, Op. 70

"Perhaps Rademann is less concerned than Herreweghe to pull out the many felicities of Mendelssohn’s original orchestration – trombones play a largely supporting role in the big choruses – but he is more prepared to cultivate legato phrases, which impart to the concerted vocal numbers a flow as smooth as the brook of Kidron itself"
Gramophone Magazine - June 2016

"A compelling account of Elias that tells the story vividly and confirms the true stature of the work."
MusicWeb International - 3rd June 2016

"Toen Felix Mendelssohn in 1829 de revival van Bachs Matthäus-Passion inluidde, was dat vooral een daad van liefde. Liefde voor de muziek, liefde voor de barokke periode. Het kon daarom niet uitblijven dat Mendelssohn zich zelf aan een oratorium zou wagen. Dat deed hij in 1846 op meesterlijke wijze met Elias, een aan het leven van de gelijknamige profeet gewijd werk dat in alles Mendelssohns diepe kennis van en waardering voor de oratoria van Bach en Händel reflecteert. Het werk is gemodelleerd naar zijn grote voorbeelden en overgoten met Mendelssohns heerlijke eigen melodieën en wonderschone orkestkleuren. Onder leiding van specialist Hans-Christoph Rademann zorgen het RIAS Kammerchor en de Akademie für Alte Musik Berlin twee cd’s lang voor soms ondraaglijk kippenvel, zo rijk stromen de schoonheid en de muzikale kleurrijkheid uit de boxen. Wie luistert naar deze opname, met een glansrol voor de Nederlandse bariton Thomas Oliemans in het solistenkwartet, begrijpt niet dat Mendelssohns oratorium niet veel vaker uitgevoerd wordt. In ieder geval garandeert deze aanbieding dat u twee cd’s lang compleet van de wereld bent."
Klassiekzaken Magazine 2-2016

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg