Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

CHRISTMAS ORATORIO

Chor des Bayerischen Rundfunks / Peter Dijkstra

Componist: J.S. Bach

CD   2 disc(s)   01-11-2015
Vocaal / Koren

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 25.95 Stock: 2 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Chor Des Bayerischen Rundfunks/Akademie For Alte Musik
Maatschappij: Outhere
Label: BR-klassik
Barcode: 4035719005127
Suffix - prefix: 900512
Taal: DE
Orkest: CHOR DES BAYERISCHEN RUNDFUNKS/AKADEMIE FOR ALTE MUSIK

Rachel Harnisch (soprano), Anke Vondung (mezzo soprano), Maximilian Schmitt (tenor / Evangelist), Christian Immler (bass), Max Hanft (organ), Sonja Philippin (soprano (echo aria) & Chor des Bayerischen Rundfunks & Akademie für Alte Musik Berlin, Peter Dijkstra

Voor velen is een Kerstmis zonder Bachs "Weihnachtsoratorium" - het barokke meesterwerk bestaande uit zes cantates, waarin het kerstevangelie wordt verteld en becommentarieerd vanaf de geboorte van Christus tot het bezoek van de drie weeskinderen - bijna ondenkbaar. Of je het nu meemaakt tijdens een concert of op CD, het is altijd een genot. Wat deze live-opname van de concertuitvoering uit december 2010 in de Herkulessaal van de Münchener Residenz bijzonder maakt, zijn de frisse stemmen van de jonge en uitmuntende vocale solisten, de "kristalheldere klank" en de "enorme plasticiteit" van het Beierse Radiokoor onder leiding van Peter Dijkstra en natuurlijk het vermaarde Original Sound Ensemble van de Akademie für Alte Musik Berlin. En het is bovendien de levendige live-sfeer van een concertavond die het publiek in vervoering bracht en zelfs het adjectief "magisch" wist te ontlokken aan de Münchense recensenten - een zeldzame, maar in dit geval zeer verdiende lof!

Bach, J S:
 Weihnachtsoratorium/Christmas Oratorio, BWV248

"...met het geweldige Münchense omroepkoor en de indrukwekkende Akademie für alte Musik uit Berlijn heeft Peter Dijkstra een bron van permanent genoegen in handen. Van de trilingen van knapperende pauken in het beginrefrein door het hele verdere werk heen en met het ontroerende slaaplied ‘Schlafe, mein Liebster’ uit de tweede cantate als een hoogtepunt. Zeker is dat Dijkstra zich met deze realisatie dicht naast, maar niet boven de beste andere vertolkingen van Harnoncourt, Gardiner, Suzuki, Koopman en Herreweghe plaatst."
Musicalifeiten.nl

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg