Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

STABAT MATER

Mariss Jansons / Chor und Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks

Componist: Dvorak

CD   1 disc(s)   01-05-2016
Vocaal / Koren

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 18.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Chor Und S.O.Des Bayerischen Rundfunks/Mariss Jansons
Maatschappij: Outhere
Label: BR-klassik
Barcode: 4035719001426
Suffix - prefix: 900142
Taal: XX

Erin Wall (soprano), Mihoko Fujimara (mezzo-soprano), Christian Elsner (tenor), Liang Li (bass) & Chor and Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Mariss Jansons

70 jaar wereldklasse: het Beierse radiokoor viert feest

Begin van het grote jubileumjaar: In 2016 viert het Beierse Radiokoor zijn 70e verjaardag als waarschijnlijk het langst bestaande radiokoor in Duitsland. Het is een van de meest gerespecteerde orkesten in zijn soort ter wereld. Dvoráks indrukwekkende Stabat Mater zetting werd op 26 maart 2015 live opgenomen met een topensemble van solisten in de Herkulessaal van München. Het Beierse Radiokoor werd opgericht op 1 mei 1946. Het is daarmee waarschijnlijk het langst dienende radiokoor in de na-oorlogse geschiedenis. Vanaf het allereerste begin is het koor een van 's werelds meest vooraanstaande internationale ensembles geweest, en in 2016, het jaar van de 70e verjaardag van het koor, zal de nadruk liggen op verschillende opnames die het uitstekende kaliber van het ensemble aantonen. Dvoráks Stabat mater voor solostemmen, koor en orkest is een indrukwekkende toonzetting van het middeleeuwse gedicht waarin Maria de pijn om haar gekruisigde zoon verwoordt. Mariss Jansons toont zich hier een ideale vertolker van het werk. Hij slaagt er zelfs in om Dvoráks terugkerende folkloristisch gekleurde melodische elementen, die in minder competente interpretaties vaak een vreemd lichaam lijken, te integreren in het spirituele karakter van het werk. Daarin is deze opname voorbeeldig.

Dvorák:
 Stabat Mater, Op. 58

"Under Jansons, the Bavarian Radio Chorus are in fine voice, crisp of enunciation and excellently balanced against the large orchestra [and] are joined by a distinguished solo quartet…this live performance is excellent in all respects."
Gramophone Magazine - March 2016

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg