Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

GLORIA A VENEZIA!

ADRIEN MABIRE / LA GUILDE DES MERCENAIRES

Componist: Giovanni Gabrieli

CD   1 disc(s)   04-06-2021
Vocaal / Koren

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 20.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Adrien Mabire
Maatschappij: Outhere
Label: Chateau De Versailles
Barcode: 3770011431489
Suffix - prefix: 041 CVS

La Guilde des Mercenaires, Adrien Mabire (cornet/dir.)

Het ensemble La Guilde des Mercenaires, onder leiding van Adrien Mabire, presenteert hier vroege werken van Giovanni Gabrieli, waarvan de meeste pas in 1587 in de Concerti en in 1597 in de eerste Sacrae Symphoniae werden gepubliceerd. Het illustreert de opkomst van de typisch Italiaanse kunst van grote een- en tweekorige werken, met als doel deze muziek in haar oorspronkelijke vorm te reproduceren door bijvoorbeeld stemmen en instrumenten te combineren. Anders dan gewoonlijk concentreren zij zich op de niet minder welluidende eenkorige stukken.

Rond 1600, toen de opera in Italië werd uitgevonden, schitterde Venetië met de werken van Giovanni Gabrieli in de basiliek van San Marco. Een gedurfde samensmelting van Vlaamse en Italiaanse stijlen, dit is een corpus van virtuoze stukken waarin stemmen wedijveren met cornetts en trombones om een ??polyfonie van zeldzame schoonheid. In een Italië geteisterd door oorlogen, waar de Condottieri de moderne helden waren, herrijzen de zielen van deze kapiteins dankzij de muziek van de briljante Gabrieli, de ultieme vertegenwoordiger van een Renaissance die de vechtende prinsen in de laatste gekoesterde wapenrustingen plaatste... Adrien Mabire en zijn huurlingen zijn gerekruteerd om onder Maestro Gabrieli te dienen, om zijn werken luid en duidelijk te laten weerklinken, waar we de triomfantelijke wapperende banieren van de Overwinning in Lepanto horen, Glorie zij de Serenissima!

Werken van Giovanni Gabrieli, Claudio Merulo, Giossefo Guami, Adrian Willaert en Roland de Lassus

Gabrieli, G:
 Angelus ad Pastores
 Beata es virgo
 Beati immaculati a 8
 Canzon I 'La Spiritata'
 Canzonas 2 & 4
 Deus, deus meus a 10
 Domine exaudi a 10
 Ego Dixi a 7
 Inclina Domine a 6
 Jubilate Deo a 8
 Surrexit pastor bonus

Guami:
 La Luccesina

Lassus:
 Lucescit jam o socii

Merula:
 Magnificat

Willaert:
 Le dur travail

"Mabire favours straight, white voices with no softening spin on them – voices, in fact, that come as close as possible to early brass."
Gramophone Magazine - September 2021

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg