Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

COLORATURE

JODIE DEVOS / Munchner Rundfunkorchester / LAURENT CAMPELLONE

Componist: Offenbach

CD   1 disc(s)   01-02-2019
Vocaal / Koren

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 20.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Munchner Rundfunkorch./Laurent Campellone
Maatschappij: Outhere
Label: Alpha
Barcode: 3760014194375
Suffix - prefix: 437 ALPHA
Taal: FR
Solist(en): JODIE DEVOS
Orkest: MUNCHNER RUNDFUNKORCHESTER

Jodie Devos (soprano) & Münchner Rundfunkorchester, Laurent Campellone

Een fascinerende kijk op het werk van Jacques Offenbach wordt geopend door de jonge Belgische sopraan Jodie Devos met een album ter gelegenheid van de 200e geboortedag van de componist Offenbach. Devos beheerst de niet onaanzienlijke moeilijkheden van de aria's met smaak, enorme souplesse, stratosferische vluchten van fantasie en een onberispelijk gevoel voor de subtiliteiten van de Franse taal.Hoewel de aria van Olympia, "Les oiseaux dans la charmille" uit Les contes d'Hoffmann, een van Offenbachs bekendste werken is, wordt een virtuoze coloratuurzang niet noodzakelijk met hem geassocieerd. Dat zou wel eens kunnen veranderen, want de Belgische sopraan Jodie Devos brengt hier enkele coloratuuraria's van de componist. De CD brengt twee belangrijke inzichten: Er valt nog veel te ontdekken in Offenbach en Jodie Devos is een spectaculaire ontdekking!

Offenbach:
 Barcarolle (from Les Contes d'Hoffmann )
 Cachons l'ennui de mon âme (from Fantasio)
 Ce sont détranges personnages (from Les Bavards)
 Conduisez-moi vers celui que j’adore (from Robinson Crusoë)
 J'entends ma belle 'Valse tyrolienne' (from Un mari à la porte)
 Je suis du pays vermeil (from Boule de neige)
 Je suis nerveuse, je suis fievreuse (from Le voyage dans la lune)
 La mort m'apparaît souriante (from Orphée aux enfers)
 Le voilà c'est bien lui (from Le Roi Carotte)
 Les Bergers: Prelude to Act 1
 Les oiseaux dans la charmille (from Les Contes d'Hoffmann)
 Les plus beaux vers sont toujours fades (from Vert-Vert)
 Quel bruit et quel tapage (from Mesdames de la halle)
 Souvenance (from Boule de Neige)
 Voilà toute la ville en fête (from Fantasio)

"The main thing to say about Devos – and her thoroughly idiomatic partner-in-frolic, Laurent Campellone – is that she (and this is a huge compliment) delivers all that is required of her, and more, with the apparent ease of one who knows how important it is to conceal the difficulty. The real kicker with this album is the way in which number after number springs its surprises. The vocal pyrotechnics are artfully designed to make one’s jaw hit the floor."
Gramophone Magazine - March 2019

"Ik herinner me nog alsof het gisteren was hoe Jodie Devos voor het eerst de aandacht trok van het grote publiek door haar deelname aan de KEW zang in 2014. Op een bepaald moment tijdens de voorrondes van de wedstrijd werd ze door stress geveld en kreeg een appelflauwte op het podium. Ze kreeg een nieuwe kans en aan het eind van de rit werd ze tweede laureate in de finale. Wat een weg heeft deze talentvolle Waalse zangeres ondertussen afgelegd! Na haar studies in Namen, volgde ze les aan de Royal Academy of Music in Londen en na de koninginnewedstrijd maakte ze deel uit van de Académie de l’Opéra Comique in Parijs. Ondertussen heeft ze een internationale carrière en is ze genomineerd in de categorie jonge zangers voor een International Opera Award die haar hopelijk zal toegekend worden in Londen in april 2019. Het verschijnen van haar CD Offenbach Colorature is dan ook perfect getimed. De hele opname is een absolute topper en dat om diverse redenen: het repertoire is grotendeels onbekend want van Offenbach kent iedereen Les Contes d’Hofmann en Orphée aux Enfers, maar operettes zoals Boule de Neige (een zot verhaal over een beer met die naam) of Vert-vert (met een aria waarin de protagoniste zelf het virtuozendom in het belachelijke trekt) zijn beslist herontdekkingen. De samenwerking van het platenlabel Alpha met Palazzetto Bru Zane (een centrum in Venetië voor de promotie van de Franse romantische muziek) is lovenswaardig want zo worden partituren weer boven gehaald die men al lang vergeten was.Wie denkt dat een hele Offenbach CD te veel van het goede is wegens een overaanbod aan stratosferisch hoge noten en snelle loopjes, die zal aangenaam verrast zijn door een aantal aria’s die duidelijk meer ingetogen zijn en waarin Jodie Devos haar prachtige, warme medium-tessituur laat horen. Mijn favoriet in dat kader is de Romance des Fleurs uit Le Roi Carotte. Het blijft natuurlijk genieten van die topnoten en briljante virtuositeit die al onmiddellijk aan de verwachtingen voldoen van bij de eerste aria en die ook genereus op ons afgevuurd worden in de laatste aria op deze geweldige nieuwe opname."
Sylvia Broeckaert - Klara's oordeel *****

"Ga op ontdekkingstocht en geniet."
Luister Magazine 740 - Luister TIEN

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg