Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

KLAVIERWERKE & KAMMERMUSIK VOL. X

GORDAN NIKOLITCH / DAISHIN KASHIMOTO / LISE BERTHAUD / FRANCOIS SALQUE / ERIC DE SAGE

Componist: Robert Schumann

CD   1 disc(s)  
Kamermuziek / Chamber Music

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 20.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Label: Alpha
Barcode: 3760014191664

Gordan Nikolitch (violin 1), Lise Bertaud (viola), François Salque (cello) & Eric Le Sage (piano), with Daishin Kashimoto (violin 2)

Of het nu Johannes Brahms, Gabriel Fauré, Camille Saint-Saëns, Alexander Borodin of Peter Tchaikovsky betreft, in de tweede helft van de 19e eeuw kon niemand om de kamermuziek van Robert Schumann heen, of het nu om de emotionele kracht of de formele structuur ging. Zonder twijfel vormt het Pianokwintet op. 44 een hoogtepunt in Schumanns kamermuziekoeuvre, ja zelfs in de gehele kamermuziek van de Romantiek. Hier, in het tiende en voorlaatste deel van de veelgeprezen complete opname, wordt het vergezeld door het niet minder meesterlijke Pianokwartet op. 47. Voor zijn CD-project heeft Eric Le Sage dit jaar terecht de jaarlijkse prijs van de Duitse platencritici gekregen. Wat voor componisten uit het verleden gold, zal ook in de toekomst gelden voor liefhebbers van Schumanns muziek: niemand kan om Le Sage heen.

Schumann:
 Quintette pour piano, 2 violons, alto & violoncelle in E-Flat Major, Op. 44
  with Lise Berthaud, Daishin Kashimoto, Gordan Nikolitch, François Salque, Eric Le Sage

 Quatuor pour piano, violon, alto & violoncelle in E-Flat Major, Op. 47
  with Lise Berthaud, Gordan Nikolitch, François Salque, Eric Le Sage

"Le Sage vangt de spontaniteit en fantasie van Schumanns werken precies, met een heldere toets, prachtig cantabile in het leiden van de stemmen en geraffineerd in zijn gebruik van het pedaal. Hij kent ook de ritmische weerbarstigheid van Schumann en werkt de polyfone progressies transparant uit. Le Sage opent de deuren naar de stormachtige vroege stukken even feilloos als naar de meer compacte, spaarzame late werken. En ook de kamermuziekopnamen leven van deze alerte romantische geest"
PREIS DER DEUTSCHEN SCHALLPLATTENKRITIK Jaarprijs 2010

"Wat Le Sage vooral onderscheidt is dat hij, met de grote Duitse romanticus, alles even ernstig en belangrijk neemt. Bijna niets is nonchalant gedempt. Dit leidt tot een soort polyfoon piano-denken dat soms verborgen middenstemmen en tegendraadse ritmen, twee van Schumanns specialiteiten, tot hoofdzaak verheft. Dan lijkt dit helderziende pianospel een positieve vorm van verraad van geheimen"
Wolfram Goertz, DIE ZEIT, 26.10.2010

"Een zeer individuele en succesvolle bijdrage aan het Schumannjaar"
BR Klassik, 24.09.2010

"De musici rond pianist Eric Le Sage gaan met buitengewone inzet aan het werk, soms bijna overijverig. Adembenemende passages en momenten van ontroerende poëzie slagen erin"
klassik-heute. com

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg