Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

THE MYSTERY OF CHRISTMAS

ORA SINGERS

CD   1 disc(s)   15-11-2018
Kerst / Christmas

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 11.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Suzi Digby
Maatschappij: Play it again Sam
Label: Harmonia mundi
Barcode: 3149020934920
Suffix - prefix: 905305 HMM
Taal: EN
Solist(en): SUZI DIGBY

ORA Singers

O Magnum Mysterium

Rond vier prachtige zettingen van de tekst van het Magnificat presenteert ORA Singers een typisch inventief programma. Muziek ter ere van de Maagd Maria staat naast materiaal dat het wonder en de vreugde van de geboorte van Jezus viert. Dit uitzonderlijke ensemble geeft een geheel eigen invulling aan het kerstverhaal met werken variërend van subliem verstild tot uitbundig energiek.

Het verhaal van Christus' geboorte heeft generaties componisten geïnspireerd tot het schrijven van muziek vol vreugde en mystieke contemplatie. De selectie van kerstliederen voor dit album opent een hele schatkist aan aanbod - sommige meer bekend bij ons, andere minder, maar allemaal geven ze uitdrukking aan verschillende aspecten van het kerstverhaal. Wij hebben bijzondere aandacht besteed aan de wonderbaarlijke incarnatie en de centrale rol van de Maagd Maria. O Magnum Mysterium.

Anonymus (Medieval):
 There is no rose
 Coventry Carol
 Nova, nova
 Now may we singen

Anonymus/Allain:
 Coventry Carol

Byrd:
 O magnum mysterium

Hall:
 As I lay upon a night

Hyde:
 Sweet was the song

Lauridsen:
 O magnum mysterium

MacDowall:
 Now may we singen

MacMillan:
 Nova, nova, ave fix ex Eva

Peacock:
 Venite, gaudete

Rowarth:
 There is no rose

Rutter:
 Suzi's Carol

Sametz:
 Gaudete

Sixten:
 Mary's Lullaby

Tallis:
 Videte miraculum

Williams:
 O Adonai, et dux domus Israel

Weir:
 Drop down, ye heavens, from above

CD van de Week Radio 4

"The pulsing, fidgety rhythms of Adrian Peacock’s ‘Venite, Gaudete!’ mark the ORA Singers out as a chamber choir of high accomplishment. The technical accuracy is exceptional and the sound smoothly blended in The Mystery of Christmas."
BBC Music Magazine - Christmas Issue 2018 ****

"Een cd die precies inhoudt wat de titel belooft: het mysterie van kerst wordt op alle mogelijke manieren bezongen. De noten zijn zoals op elke cd tot nu toe van de ORA Singers onder leiding van Suzi Digby een pakkende mix van oud en nieuw. Naast anonieme middeleeuwse carols en O magnum mysterium van William Byrd zijn het vooral betoverende hedendaagse noten die indruk maken in bijvoorbeeld O adonai, et dux domus Israel van Roderick Williams en Mary’s Lullaby van Fredrik Sixten, gebaseerd op Stille nacht. De perfecte kerst-cd voor iedereen die eens iets anders wil dat toch vertrouwd klinkt."
Aangenaam Klassiek 2020

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg