Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

SONATAS FOR PIANO & VIOLIN / PIANO QUARTET

Isabelle Faust/ Alexander Melnikov

Componist: Von Weber

CD   1 disc(s)  
Kamermuziek / Chamber Music

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 19.50 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Label: Harmonia mundi
Barcode: 3149020210826

Isabelle Faust (violin), Alexander Melnikov (piano), Isabelle Faust, Alexander Melnikov, Boris Faust, Wolfgang Emanuel Schmidt

Na het succes van recente opnamen voor Harmonia Mundi [Bach viool sonates volume 2, Berg en Beethoven met Claudio Abbado] komt Isabelle Faust met vaste partner Alexander Melnikov en haar broer Boris, op dit moment de belangrijkste alt-violist van de Bremer Philharmoniker samen met Wolfgang Emanuel Schmidt, van wie Mstislav Rostropovich heeft gezegd: 'Wolfgang Emanuel Schmidt is een van de toonaangevende cellisten van zijn generatie, van onze tijd', nu met een cd met de 6 vioolsonates op. 10 gecombineerd met het verwaarloosde Piano Quartet.

Six Sonatas for Violin & Piano, Op. 10
 Isabelle Faust (violin) & Alexander Melnikov (piano)

Piano Quartet in B flat major J76
 
Isabelle Faust (violin), Alexander Melnikov (piano), Boris Faust (viola) & Wolfgang Emanuel Schmidt (cello)

"Zeg 'Weber' en de meeste mensen antwoorden 'Der Freischütz'. Het werk neemt een belangrijke positie in de muziekgeschiedenis in als eerste echte Duitse opera, ontstaan in een klimaat van toenemend nationalisme. Andere, kleinere werken van Weber zijn hierdoor vaak onderbelicht gebleven. Gelukkig brengen violiste Isabelle Faust en pianist Alexander Melnikov daar verandering in met hun sprankelende opname van de zes vioolsonates. De Stradivarius en de Lagrassa-pianoforte vinden in de handen van Faust en Melnikov de perfecte balans. Nu eens subtiel en lyrisch, dan weer energiek, maar altijd helder en uiterst expressief. In comobinatie met de directe opname heb je als luisteraar het gevoel je tussen de musici te bevinden. Oorspronkelijk waren de sonates voor amateurs bedoeld, en hoewel Faust en Melnikov ze door een volmaakte beheersing af en toe kinderlijk eenvoudig laten klinken, wordt bij het beluisteren direct duidelijk dat Weber de opdracht aan zijn laars heeft gelapt. Deze muziek is geen kinderspel, evenmin als het Pianokwartet, dat op de uitgave majestueus tussen de vioolsonates prijkt. Hierin is het samenspel met altviolist Boris Faust en cellist Wolfgang Emanuel Schmidt van zo'n hoge orde dat je niet anders kunt concluderen dan: Weber is meer dan Der Freischütz."
Klassieke Zaken Magazine - Jeroen Stoffels (1-2013)

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg