Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Chopin

KHATIA BUNIATISHVILI

CD   1 disc(s)   20-09-2012
Solo / Concerten

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 12.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Khatia Buniatishvili
Maatschappij: Sony Music
Label: Sony classical
Barcode: 0886919712926
Suffix - prefix: 971292 88691
Taal: XX
Solist(en): KHATIA BUNIATISHVILI

Khatia Buniatishvili (piano) & Orchestre de Paris, Paavo Järvi

Haar allereerste CD haalde een hoge notering in de hitlijsten voor klassieke muziek, en het publiek en de critici in heel Europa waren enthousiast. In oktober 2012 ontving ze de Echo Klassik Award in Berlijn als Jonge Kunstenaar van het Jaar. Als begeleiding van de Echo verschijnt half september haar tweede CD op Sony Classical met een zeer persoonlijke selectie van solowerken van Frédéric Chopin - met de Wals op. 64 / 2, een Mazurka, de Ballade nr. 4 en de Tweede Sonate en het Pianoconcert nr. 2, dat zij opnam met het Orchestre National de France onder leiding van Paavo Järvi. Op de nieuwe CD toont Buniatisvhili opnieuw haar eigen kracht: "betoverend pianospel... soms op de grens van hoorbaarheid en toch zo heerlijk sensueel".

Chopin:
 Piano Concerto No. 2 in F minor, Op. 21
 Orchestre de Paris, Paavo Järvi

 Waltz No. 7 in C sharp minor, Op. 64 No. 2
 Piano Sonata No. 2 in B flat minor, Op. 35 'Marche funèbre'
 Ballade No. 4 in F minor, Op. 52
 Mazurka No. 13 in A minor, Op. 17 No. 4

"De jonge, in Georgië geboren pianiste Khatia Buniatisvhili is ongetwijfeld "een van de meest opwindende nieuwkomers onder de pianisten van wereldklasse - een betoverende pianiste"
Rondo

"The most completely successful item on her enjoyable new Chopin disc is the stormy B flat minor Sonata...The young Georgian musician shows a remarkable command of her instrument and a volatility that may remind some of Martha Argerich. Yet Buntiahsvili's is not an entirely coherent view of the first moment's structure. She grasps the more straightforward trajectories of the remaining movements, delivering a gripping performance.
BBC Music Magazine - November 2012 ****

 

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg