Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

PIANO CONCERTO NO. 4, DOUBLE CONCERTO, CHAMBER Symphony

FRANK DUPREE / ROSANNE PHILIPPENS / WURTEMBERGISCHES KAMMERORCHESTER HEILBRONN / CASE SCAGLIONE

Componist: NIKOLAI KAPUSTIN

CD   1 disc(s)   06-08-2021
Solo / Concerten

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 19.75 Stock: 2 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Frank Dupree/Rosanne Philippens/Meinhard Jenne
Maatschappij: Outhere
Label: Capriccio
Barcode: 0845221054377
Suffix - prefix: 5437 C
Taal: XX
Solist(en): FRANK DUPREE/ROSANNE PHILIPPENS/MEINHARD JENNE
Orkest: WURTTEMBERGISCHE KAMMERORCHESTER

Frank Dupree (piano/conductor), Rosanne Philippens (violin), Wurttembergisches Kammerorchester Heilbronn

"... ons leven is als jazz improvisatie, het moet altijd spontaan zijn, altijd in het moment en altijd vrij." (Nikolai Kapustin)

Kapustin wordt vaak een "Rus in de voetsporen van Gershwin" genoemd, als verwijzing naar één van de meest prominente vertegenwoordigers van de symfonische jazz. Stilistisch staan de meeste van zijn werken in het jazzmilieu en verwerkt hij de elementen daarvan vakkundig met middelen uit de klassieke muziektraditie van Bach tot Prokofiev en Stravinsky. Esthetische verscheidenheid, waarin een klassiek kleedje en de stilistische middelen van de jazz worden verenigd, zou men kunnen kiezen als het overkoepelende sleutelwoord dat de werken op deze CD met elkaar verbindt. Te laat, misschien te laat voor hem, komen zijn werken nu meer en meer onder de internationale aandacht. Volgens zijn naaste omgeving streefde hij echter nooit naar de schijnwerpers. Hij was blijkbaar veeleer gelukkig wanneer hij werk na werk kon componeren in zijn Moskouse flat, zo ver mogelijk weg van het publieke oog.

Kapustin:
 Chamber Symphony, Op. 57
 Concerto for Violin, Piano & String Orchestra, Op. 105
 Piano Concerto No. 4, Op. 56

"Sitting across the gap between classical and jazz, Kapustin’s Concerto for Piano and Violin is largely bluesy in feel, while the Fourth Piano Concerto almost has a touch of rock about it. In both instances, the soloists here meet the technical challenges superbly."
BBC Music Magazine - Christmas 2021 ****

"Kapustin was posthumously christened a ‘Russian in Gershwin’s clothing’. Whoever listens to the recording by Frank Dupree and the Württembergisches Kammerorchester is immediately convinced: this is no exaggeration. Kapustin’s music sounds filigree, virtuosic and full of relish, in an exciting and immediately gripping, transparent performance....Rosanne Philippens also comes into play virtuously and confidently in the Double Concerto."
International Classical Music Awards 2022

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg