Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Wassermusik (water music)

Concerto Koln

Componist: Handel

CD   1 disc(s)   16-09-2008
Classical / Various

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 16.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Concerto Koln
Maatschappij: Bertus
Label: Berlin classics
Barcode: 0782124161729
Suffix - prefix: 0016172 BC
Taal: XX

Concerto Köln

Concerto Köln, dat bekend staat om het opzwepende musiceren op originele instrumenten en vorig jaar werd bekroond met de Klassik-Echo als "beste ensemble", presenteert een spectaculaire nieuwe opname van de complete Water Music van George Frideric Händel. Deze muziek, gecomponeerd voor een koninklijke boottocht op de Theems in Londen, is niet voor niets een van de populairste muziekstukken uit de barokperiode, want slechts zelden zijn zoveel melodieën van één werk in het collectieve muzikale geheugen gegrift.

Het is een specialiteit van de Keulse musici om zelfs zogenaamd bekend repertoire onbevooroordeeld te benaderen en een eigen, altijd levendige aanpak te vinden. Dat geldt ook en vooral voor deze "Water Music", die zonder twijfel het in zich heeft om op originele instrumenten nieuwe maatstaven aan te leggen.

Maar Concerto Köln zou Concerto Köln niet zijn als hier niet ook iets te ontdekken viel: als toegift zijn er twee vrijwel onbekende symfonieën te horen.

Handel:
 Water Music Suites Nos. 1-3, HWV348-350
 Sinfonia in B flat major, HWV 339
 Sinfonia in B flat major, HWV 347

Bach, J S:
 Orchestral Suite No. 1 in C major, BWV1066
 Orchestral Suite No. 2 in B minor, BWV1067
 Orchestral Suite No. 3 in D major, BWV1068
 Orchestral Suite No. 4 in D major, BWV1069

Recensies

"Wat Concerto Köln doet met de bekende "Water Music" is een waar genot. Het ensemble brengt de zogenaamd eenvoudige passages op verbazingwekkende wijze tot leven verbazingwekkend levendig. (...)"
Musikmarkt, 24-10-2008

"Concerto Köln presenteert Händels Water Music. En dat blijkt een schot in de roos voor de Keulse musici, want de interpretatie van Suites I HWV 348, II HWV 349, III HWV 350 en de twee symfonieën HWV 339 en 347 biedt een vuurwerk aan speelideeën en geestige ideeën. De interpretatie is zo vloeiend als je zou verwachten, maar bevat daarnaast geweldige melodische bogen en fijne, doordachte partijen. Dit is een prachtige CD!"
Toccata, november/december 2008

"De geest van vlot, maar ook verfijnd spel wordt weerspiegeld in de vlekkeloze interpretaties van Concerto Köln."
Der Spiegel Online

"Het beste amusement wordt geboden door dansende strijkers Strijkers en knallend koper - zeer direct opgenomen twee zelden gehoorde sinfonia's ronden deze verfrissende productie af ronden deze verfrissende productie af, die overloopt van speelplezier Productie."
Audio 12-08

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg