Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Dvorak: Violin concerto, Romance / Suk: Fantasy

Christian Tetzlaff / Helsinki Philharmonic Orchestra / John Storgards

Componist: Dvorak / Suk

SACD   1 disc(s)   01-03-2016
Solo / Concerten

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 19.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Helsinki P.O.
Dirigent: JOHN STORGARDS
Maatschappij: Outhere
Label: Ondine
Barcode: 0761195127957
Suffix - prefix: 1279 ODE
Taal: XX
Dirigent: JOHN STORGARDS
Orkest: HELSINKI P.O.

Christian Tetzlaff (violin) & Helsinki Philharmonic Orchestra, John Storgards

De bekroonde violist Christian Tetzlaff is een van de meest nieuwsgierige en hardwerkende performers in de klassieke muziek. in 2015 werd hij uitgeroepen tot "Artist of the Year" bij de International Classical Music Awards (ICMA). De 7e opname voor het Finse label Onsine dateert ook uit 2015 met het Dvorák Concerto, dat Tetzlaff 24 jaar geleden voor het eerst opnam, gekoppeld aan de in het repertoire verwaarloosde Fantasie van Josef Suk, waarmee de artiest een goed statement maakt over het Dvorák Concerto en de werken van twee Tsjechische componisten nauw combineert. Tetzlaff wordt begeleid door het Filharmonisch Orkest van Helsinki onder leiding van John Storgards.

Dvorák:
 Romance in F minor, Op. 11
 Violin Concerto in A minor, Op. 53

Suk:
 Fantasy for Violin & Orchestra, Op. 24

"John Storgårds inspires energetic playing from the Helsinki Philharmonic…once into the fray Tetzlaff draws on an exceptionally wide range of colours and nuances…individual but utterly persuasive…excellent, full-bodied sound."
Gramophone Magazine - March 2016

"John Storgards and the Helsinki Philharmonic provide attentive and flexible accompaniment, and Tetzlaff’s tone throughout is unfailingly beautiful…this well recorded account will appeal to those who favour the Romantic over the Classical."
BBC Music Magazine - June 2016 ****

"Tetzlaff en Storgards maken met buitengewoon spannende en aangrijpende vertolkingen het merendeel van de bestaande vertolkingen overbodig. Natturlijk heeft dat ook te maken met het staaltje vakwerk dat cd-maatschappij Ondine doorgaans en ook op deze SACD levert, maar het is vooral het verrassend scherpe, warmbloedige en soms volks ruige spel van Tetzlaff, afgezet tegen die zeer betrokken maar nimmer op de voorgrond tredende begeleiding van het orkest dat het verschil maakt. Luister alleen al naar het tranentrekkend mooie Adagio ma non troppo, wordt omver geblazen en raak voorgoed verslingerd aan deze vertolking."
Luister Magazine 615

Dvorák en Suk – je hoort ze vaak samen op concerten en cd’s. Beiden Tsjech, beiden Brahmsadept en beiden verknocht aan Otylka, Dvoráks dochter, die met Suk in het huwelijksbootje stapte. Hier horen we vioolwerken van Suk en schoonpapa, respectievelijk een lange Fantasie en het Vioolconcert. De cd past in een hele reeks die Ondine maakte met de Duitser Christian Tetzlaff. Je hoeft de openingsmaten van Dvorák maar te horen en je begrijpt waarom: wat een brille en overtuiging! De Diapasons d’Or, de Edison en de Grammynominaties hoor je eraan af, met name aan het speelse gemak waarmee hij de soms duivels moeilijke intervalsprongen loepzuiver treft. Dvorák moest van zijn opdrachtgever de solist zwaar op de proef stellen – wel, moet je net Tetzlaff hebben. Het Allegro giocoso is werkelijk een feest, waarbij ook de inbreng van dirigent John Storgards en zijn Helsinki Philharmonic niet mag worden onderschat: hier en daar heb je het gevoel dat ze Tetzlaff net een extra zetje geven. De Fantasie van Suk mag er ook zijn. Het is een werk met vele tempowisselingen, grillig, door de vele thema’s lastig om als luisteraar greep op te krijgen. Het is hier volop genieten van de technische hoogstandjes.
JOS VAN DER ZANDEN - KLASSIEKE ZAKEN MAGAZINE 03/2016

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg