Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

THE PIANO TRIOS

Christian Tetzlaff / TANJA TETZLAFF / Lars Vogt

Componist: Brahms

CD   2 disc(s)  
Kamermuziek / Chamber Music

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 19.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Label: Ondine
Barcode: 0761195127124

Christian Tetzlaff (violin), Tanja Tetzlaff (cello) & Lars Vogt (piano)

Het wordt niet beter dan dit! Lars Vogt, Tanja Tetzlaff en Christian Tetzlaff zijn een absoluut Dream team als het op kamermuziek aankomt. En luisterend naar dit dubbel album, is het snel duidelijk: ondanks de immense populariteit van de betrokken artiesten, is hier een echt team aan het werk. Opsmuk en gratie krijgen geen kans!

In samenwerking met de Sendesaal Bremen is een voortreffelijk juweel van kamermuziek gecreëerd, dat de referentiepositie voor het gespeelde repertoire heeft behaald. Wanneer was de laatste keer dat Brahms' pianotrio's voor het laatst werd gehoord in zo'n hoge kwaliteit? Deze artiesten begrijpen elkaar blindelings, het zijn ervaren kamermusici.

Dit album heeft niet veel woorden nodig. De kwaliteit voor zich.

Brahms:
 Piano Trios Nos. 1-3: 
  No. 1 in B major, Op. 8
  No. 2 in C major, Op. 87
  No. 3 in C minor, Op. 101

"The string players here – brother and sister Christian and Tanja Tetzlaff – are regular quartet partners. Together with sensitive pianism from Lars Vogt, ensemble is alert, accurate, never forced: already a favourite CD."
The Observer - 31st May 2015

"Much in evidence is that telepathy that passes between musicians comfortable in each other's company…the Tetzlaffs and Vogt bring a Teutonic terseness to it, screwing up the tension that is so much part of Brahms's music and making each span into a wonderfully cathartic experience."
Gramophone Magazine - August 2015

"Wie Brahms te broeierig, te introvert, te donker en te complex mag vinden, kan zijn hart ophalen aan de prachtige transparante en gestroomlijnde uitvoeringen die broer en zus Christian en Tanja Tetzlaff hebben gemaakt van zijn Pianotrio’s nr. 2 op. 87 (1882), nr. 3 op. 101 (1886) en nr. 1 op. 8 (1889), in optimaal uitgebalanceerde samenwerking met pianist Lars Vogt. Naar aanleiding van zijn Pianotrio nr. 1 in B op. 8, dat Brahms al schreef in 1854 maar grondig herzag in 1889, bejubelde Schumann zijn jonge collega als de ‘Erneuerer der Musik’, waarop Brahms reageerde: ‘Ik denk niet dat ik mijn trio’s ooit ga uitgeven.’ Dankzij Clara besloot hij zijn eerste trio te herzien in 1889, een fase waarin Brahms verklaarde dat het zinloos was om nog langer naar ‘een huwelijk of het schrijven van een opera te verlangen’. Brahms kortwiekte het onstuimige pianotrio en ontdeed het van compositorische ‘jeugdzondes’, om 35 jaar na dato alsnog met een ijzersterk en vitaal werk naar buiten te treden, dat behoort tot zijn mooiste kamermuziekwerken. Nog meer passie en onstuimigheid zouden Brahms niet misstaan, maar deze opname boeit door zijn opmerkelijke uitgebalanceerdheid."
Wenneke Savenije - Klassieke Zaken Magazine (5-2015)

"The Ondine recording team have caught the spirit of these performances well, with the piano a strong presence yet without swamping the more fragile solo strings."
BBC Music Magazine - October 2015

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg