Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Dichterliebe / Kerner Lieder

Florian Boesch (baritone) / Malcolm Martineau (piano)

Componist: Schumann

CD   1 disc(s)   07-07-2023
Vocaal / Koren

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 20.95 Stock: 2 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Maatschappij: Outhere
Label: Linn records
Barcode: 0691062069526
Suffix - prefix: 695 CKD
Taal: DE

Florian Boesch (baritone) & Malcolm Martineau (piano)

Op het langverwachte tweede album van bariton Florian Boesch op LINN RECORDS staat Robert Schumanns populairste liederencyclus Dichterliebe op. 48. De piano, die hier een gelijkwaardige behandeling krijgt, speelt een cruciale rol, voegt extra lagen toe en benadrukt en accentueert de tekst. De minder bekende Liederkreis op. 35, gebaseerd op gedichten van Justinus Kerner, rondt het programma af. Deze opname brengt het buitengewone partnerschap van Florian Boesch en Malcolm Martineau samen, een van de toonaangevende liedbegeleiders van onze tijd.

Schumann:
 Dichterliebe, Op. 48
 12 Gedichte von Justinus Kerner Op. 35

"It’s a typically considered performance, in which Boesch’s stealthy, velvety tone and unfailing attention to words are used to superb effect...this is as fine a recorded performance of Dichterliebe as any released in recent years."
The Guardian - 15th June 2023 *****

"Dit is grootse liedzang, geen twijfel mogelijk, want dat komt in deze buitengewoon indringende vertolking voortdurend naar voren: Boesch die met zijn soepele, gedifferentieerde en fluwelen timbre in superieure legatostijl en met zijn vele kleuringsaccenten de intense lyriek van deze liederen tot in het kleinste detail weet te raken. De intieme melancholie die er ook uit spreekt is hartbrekend."
OPUSKLASSIEK.NL

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg