Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

STRING QUARTETS

MAXWELL QUARTET

Componist: Haydn

CD   1 disc(s)   01-03-2019
Kamermuziek / Chamber Music

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 20.95 Stock: 2 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: .. String Quartets Op. 71
Maatschappij: Outhere
Label: Linn records
Barcode: 0691062060226
Suffix - prefix: 602 CKD
Taal: XX
Orkest: MAXWELL QUARTET

Maxwell Quartet comprises Colin Scobie, George Smith (violin) Elliott Perks (viola) and Duncan Strachan (cello).

Het opnamedebuut van het Maxwell Quartet valt op door zijn innovatieve aanpak: elk van Haydns Op.71-kwartetten wordt gecombineerd met een deuntje, of een set traditionele deuntjes, uit Schotland, het thuisland van het ensemble.

Dit prijswinnende kwartet gelooft dat klassieke muziek een sterke band heeft met zijn volksmuziekerfgoed en wil de twee samenbrengen met dit unieke en betekenisvolle programma. Elk van de drie Op.71 Quartets wordt afgewisseld met de Maxwells' eigen arrangementen van traditionele Schotse muziek, ontworpen om zowel het volksmuziekerfgoed te vieren als te erkennen dat zowel uitvoerder als componist eeuwenlang beïnvloedde. Verrassend genoeg zijn er relatief weinig recente opnames van de Op.71 Quartets, maar ze bevatten enkele van Haydns meest virtuoze geschriften voor strijkkwartet. Elk kwartet heeft zijn eigen unieke kwaliteit: no.1 is overweldigend vrolijk, no.2 is lyrisch en romantisch en no.3 is misschien wel de meest compositorische vernieuwende van de set. Het inventieve debuut van het Maxwell Quartet, geprezen als uitstekende verhalenvertellers en geweldige communicators, zal bijdragen aan zijn groeiende reputatie als een van de meest opwindende strijkkwartetten van het VK. Sinds de oprichting in 2010 heeft het Maxwell Quartet een unieke, frisse en oprechte eigen stem ontwikkeld in de wereld van de kamermuziek. In 2017 ontving het Kwartet de Eerste Prijs en Publieksprijs op de Trondheim International Chamber Music Competition. Van 2019 tot 2021 is het Quartet Associate Artist bij zowel het Royal Conservatoire of Scotland als het Music at Paxton festival. Nu gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en regelmatig op tournee in Europa en de Verenigde Staten, worden de optredens van het kwartet onderscheiden door het eerbetoon dat ze brengen aan hun Schotse volksmuziekerfgoed.

Haydn:
 String Quartet, Op. 71 No. 1 in B flat major
 String Quartet, Op. 71 No. 2 in D major
 String Quartet, Op. 71 No. 3 in E flat major

“…brilliantly fresh, unexpected and exhilarating...an enlightening and enthralling musical experience.”
The Herald

“Affectionate and warm...the quartet shone in their hands…a persuasive advocacy.”
The Telegraph

“A fascinating, magical experience...The Maxwells were persuasive players...characterful, and beautifully paced playing.”
The Arts Desk

“A formidably assured outfit.”
The Classical Source

"After each of the three quartets the Maxwells add some evocative Scottish folk tunes, providing gentle, wistful punctuations between Haydn’s essays, beautifully serene. The excellent recording helps the quartet to sing resonantly but precisely."
The Observer - 10th March 2019

De debuutplaat van het Schotse Maxwell Quartet valt op door zijn innovatieve aanpak. Op deze cd staan de drie Strijkkwartetten op.71 van Joseph Haydn. Elk kwartet wordt gecombineerd met één of meerdere Schotse volksmelodieën uit het thuisland van het Maxwell Quartet. Op deze manier presenteert het Maxwell Quartet een uniek programma. Het folkloristische erfgoed dat zowel de uitvoerende als de componist heeft geïnspireerd komt prachtig naar voren en klinkt uitstekend samen met de drie Strijkkwartetten. Elk van de drie Strijkkwartetten op.71 heeft zijn eigen unieke kwaliteit. Nummer 1 is overweldigend en vrolijk. Nummer 2 is lyrisch en romantisch. Nummer 3 tot slot is de innovatieve van de set.
CD van de Week - Radio 4

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg