Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Beau soir (2010) (+DVD)

Janine Jansen / Itamar Golan

CD   2 disc(s)  
Solo / Concerten

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 10.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Tweedehands (Goed)
Label: Decca
Barcode: 0028947825906

Voor dit zevende album heeft Janine gekozen voor een programma van Franse muziek. Zij wordt begeleid door haar vaste recital partner, Itamar Golan. Over hun samenwerking meldde The Observer: "She’s intoxicating…! And with Golan as a partner unstoppable… In this duo’s hands it all makes perfect sense".

'Beau Soir' - genoemd naar Debussy’s sfeervolle evocatie van de avond – voert ons van de avondschemering naar de nacht, van slaapliedjes naar slaap, van dromen naar ontwaken. Populaire klassiekers als Fauré’s Berceuse en Après un rêve en Debussy's Clair de lune worden gecontrasteerd door twee substantiëlere werken: sonates van Debussy en Ravel, alsmede Messiaens Theme and Variations.

Het album bevat ook drie gloednieuwe stukken van de eigentijdse Zwitserse componist Richard Dubugnon (1968), wiens vioolconcert Janine in 2008 in Parijs in première bracht.

"Een lichtje voor in de nacht: zo valt de nieuwe cd van Janine Jansen en pianist Itamar Golan nog het best te typeren. Het betreft een smaakvol samengestelde selectie werken, waaronder twee sonates van Debussy en Ravel, en intieme kleine stukken onder de titel Beau soir. ‘Al die emoties en al die stemmingen die deze muziek oproept maken deze nacht tot mijn perfecte nacht’, aldus de violiste.
Beau soir is de eerste recital-cd van Janine en daarmee de zoveelste mijlpaal in haar carrière. Een album vol nachtelijke romantiek en nostalgie. Doe de gordijnen dicht, sluit de donkere nacht buiten, gooi nog een blok hout op het vuur en luister naar Janine. Hoe ze haar ragfijne melodische draden spint in Après un rêve van Gabriel Fauré. Kan het nog mooier?"
Klassieke Zaken Magazine

Janine Jansen is niet alleen een briljant soliste, ze is ook een zeer gedreven musicus die verslingerd is aan kamermuziek. Niet voor niets schittert ze tussen de kerstdagen en de jaarwisseling op haar eigen Internationaal Kamermuziekfestival. Eén van haar belangrijkste partners in deze is pianist Itamar Golan. Een samenwerking van twee gelijkgestemde zielen, zo vertelt de cd.

"Het is wederom prachtig, het nieuwe album 'Beau Soir' van Janine Jansen met Itamar Golan. Ze biedt de wereld keer op keer iets waar-ie beter van wordt. Janine Jansens gevoel voor deze Franse muziek is feilloos.
Luister 10

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg