Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Rite

Simon Bolivar Youth Orchestra of Venezuela / Gustavo Dudamel

Componist: Stravinsky / Revueltas

CD   1 disc(s)  
Classical / Various

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 12.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Label: Deutsche grammophon
Barcode: 0028947787754

Het enthousiasme van deze artiesten is echt ongelofelijk. Naast het enthousiasme en het joie de vivre van dit orkest, zijn ze nog echt goed ook tot in microscopische details.

Revueltas:
 La noche de los Mayas

Stravinsky:
 The Rite of Spring

De legendarische dirigent Erich Kleiber vergeleek de muziek van Silvestre Revueltas (1899-1940) eens met die van Mahler. Zijn jonge collega Gustavo Dudamel zet La noche de los Mayas van de Mexicaanse componist naast Le sacre du printemps van Stravinsky.

De overeenkomsten zijn niet over het hoofd te zien. Rituelen staan in beide werken centraal, compleet met offers en extatische dansen. Het zijn werken die uit hun voegen barsten van de energie, geknipt voor het Simón Bolívar Jeugdorkest en zijn gepassioneerde dirigent. Voor de jonge Venezolanen lijken de complexe ritmes in de werken vooral te leiden tot een groot en aanstekelijk speelplezier.

“...a Rite that develops thrilling momentum twice over, fast but without haste. It's the outcome of well-judged pacing and an awareness that extremes of pace and weight have to be kept for real climaxes...Details are fine, unexaggerated, and they add up...Astonishing playing; astonishing music.”
BBC Music Magazine - August 2010 *****

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg